Rangkaian gerakan kebebasan kepercayaan

18 03 2008

SPAQ telah meneliti beberapa laman web yang dibina oleh pihak yang pro-murtad. Golongan riddah ini bukan sahaja ingin memiliki legitimasi perbuatan murtadnya, malah bertindak membuka ruang seluas-luasnya kepada masyarakat negara separa sekular, negara umat Islam atau negara yang belum melaksanakan perluasan ‘human right’ secara mutlak. Perjuangan mereka boleh dilihat bermula dengan mempertikai undang-undang imutatif terhadap sistem syariah dan aqidah sesebuah negara, kemudian bertindak sebagai agen kebajikan (caring agent) yang cuba berjuangn menjaga hak-hak dan perlindungan undang-undang kepada para pemohon murtad.

Sila teliti laman-laman ini:

 

Lihat juga laman individu yang pernah ‘menyertai’ Islam, kini berjuang dalam pelbagai lapangan untuk membenteras ajaran Islam. Jangan sangka ianya tiada kaitan dengan masyarakat kita.

Dalam liputan akan datang SPAQ akan membongkar isi laman-laman ini dan dihidangkan dalam Bahasa Melayu agar memudahkan lebih ramai pendakwah muda, golongan mahasiswa dan badan-badan lain mengekstrak intipati gerakan murtad yang berangkaian juga dengan masyarakat Malaysia.

Koordinator 1 SPAQ: Muhammad Nuruddin Bashah

Advertisements

Tindakan

Informasi

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: